Vierde etappe Vuelta voert door Nerja

NERJA – De wielerronde Vuelta d’España komt op dinsdag 28 augustus door Nerja. Dit gebeurt tijdens de vierde etappe, met de start in Vélez-Málaga en finish op de top van La Alfaguara bij Granada. Het peloton vertrekt dinsdag om 13.19 uur in Vélez-Málaga en trekt vervolgens over de N-340 langs de kust door onder meer Torrox, Nerja (doorkomst verwacht tussen 13.49 en 13.53 uur) en Almuñécar (passage circa 14.23-14.31 uur), om vanuit daar het binnenland in te trekken en via Jete en Otívar over de ‘Carretera de la Cabra’ te koersen.

De finish (na 161,4 kilometer koers) ligt op de flanken van La Alfaguara (even ten noorden van Granada) met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6% en pieken van 20%. Ook vorig jaar trok de Vuelta door Nerja, komend vanaf de andere kant waarbij het peloton Nerja vanaf Almuñécar binnenkwam en vervolgens richting Torrox reed.

De Vuelta van dit jaar begon zaterdag met een proloog (korte individuele tijdrit, red.) over acht kilometer in Málaga, welke werd gewonnen door de Australische tijdritspecialist Rohan Dennis. Een dag later schreef Alejandro Valverde de eerste etappe tussen Málaga en de befaamde Camito del Rey op zijn naam en veroverde de Pool Michal Kwiatkowski de rode leiderstrui. Maandag zegevierde de Italiaanse kampioen Elia Viviani in Alhaurín de la Torre, Kwiatkowski behield de leiding in het klassement. Daarin heeft de Pool uit de Sky-formatie 14 seconden voorsprong op Valverde, 25 tellen op de Nederlander Wilco Kelderman (derde) en 28 seconden op de Belg Laurens De Plus (na drie etappes vierde).

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s