Wielerronde Vuelta d’España opnieuw door Nerja

NERJA – De vierde etappe van de Vuelta d’España voert door Nerja. Dit gebeurt in de vierde etappe, met de start in Vélez-Málaga en finish op de top van La Alfaguara. De etappe staat gepland voor dinsdag 28 augustus.

Het peloton vertrekt die dag in Vélez-Málaga en trekt vervolgens over de N-340 langs de kust door onder meer Torrox, Nerja en Amuñécar, om vanuit daar het binnenland in te trekken via Jete en Otívar over de ‘Carretera de la Cabra’ te koersen. De finish (na 180 kilometer koers) ligt op de flanken van de La Alfaguara (even ten noorden van Granada) met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 % en pieken van 20 %.

Ook in 2017 trok de wielerronde al door Nerja, komend vanaf de andere kant waarbij het peloton Nerja vanaf Almuñécar binnen kwam en vervolgens richting Torrox reed. De Vuelta van 2018 begint op zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit over 8 kilometer in Málaga. Een dag later wordt de eerste etappe verreden tussen Málaga en de befaamde Camito del Rey, waar een spectaculair slot wordt verwacht gezien de aankomst bergop.

Op maandag 27 augustus is er een rit voorzien tussen Mijas en Alhaurín de la Torre. De karavaan vertrekt op dinsdag 28 augustus vanuit Vélez-Málaga (op zo’n 20 kilometer van Nerja) voor de vierde etappe, die de renners over 180 kilometer voert naar La Alfaguara. Deze klim (in de provincie Granada) werd nog nooit eerder opgenomen in de Ronde van Spanje en geldt dit jaar als de eerste serieuze krachtmeting voor de klimmers en klassementsrenners.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s