‘Bloedmaan’ te zien in Andalucía

NERJA – De langste maansverduistering (‘eclipse lunar’) van deze eeuw is vrijdagavond 27 juli in Nerja en geheel Andalucía goed te zien. Bij een (voorspelde) heldere hemel staat de maan dan als een rode bal (in Nederland ‘bloedmaan’ genoemd, in Spanje ‘luna de sangre’) aan de hemel, waarbij om 21.30 uur een totale maansverduistering begint.

Volgens wetenschappers doet het fenomeen ‘bloedmaan’ zich voor om 22.21 uur, waarna dit proces om 23.13 uur langzaam eindigt en rond 01.28 uur volledig is voltooid. De ‘luna de sange’ is in Nerja op veel manieren te volgen. Zo kan men kiezen voor het aanschouwen vanaf een eigen balkon of een verblijf bij één van de talrijke horecazaken, die ieder op een eigen manier invulling geven aan dit fenomeen.

Luna de Sangre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s