Waarschuwingen voor Tijgermug aan Costa del Sol

NERJA – Het Spaanse La Asociación Nacional de Empresas de Sanidad Ambiental (ANECPLA) waarschuwt momenteel voor de zogeheten Tijgermug (Latijnse naam Aedes Albopictus). De recente regenval en de daaruit voortkomende waterplassen hebben in combinatie met de nu snel oplopende warmte recentelijk voor een toename van deze mug gezorgd.

De tijgermug is een overbrenger van diverse ziekten zoals de westnijlziekte en het dengue-virus. De mug is vooral overdag actief en houdt zich ’s nachts schuil in struikgewassen. Het insect is gemiddeld circa zes millimeter groot en herkenbaar door de duidelijke zwart/witte strepen. Meer info over beten van tijgermuggen en de behandelingen: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ .

tijgermug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s