Viering San Isidro: jaarlijks spektakel

NERJA – Het San Isidro-feest in Nerja wordt ieder jaar gevierd op 15 mei. Daarbij wordt een beeld van deze beschermheilige, op een ossenkar en onder begeleiding van circa honderd praalwagens, versierde auto’s en talloze ruiters en wandelaars in klederdracht, net na het middaguur vanaf de San Isidro-kerk in Nerja naar de Grotten van Nerja (bij Maro) gebracht in een plechtige optocht.

Daarbij wordt de route (de N-340) omzoomd door groepen mensen die zich voor uren met stoelen, tafels, koelboxen en complete barbecues langs de route vestigen om toch maar niets van het spektakel te hoeven missen.

Dat evenement gaat ook dit jaar (dinsdag) gewoon door, het door de jaren heen spontaan ontstane feest tijdens de avond en nacht voorafgaande aan het eigenlijke San Isidro is nu afgeschaft. De omgeving van de Grotten leed te veel schade door deze activiteiten, waarop de laatste jaren duizenden mensen afkwamen.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s