Spectaculaire Carrera de Autos Locos zondag in Frigiliana

FRIGILIANA – De meest bizarre voertuigen razen op zondag 13 mei weer over een afgezet parcours door de straten van het bergdorp Frigiliana, op amper vijf kilometer afstand van Nerja. Het wordt de derde uitgave van de ‘Carrera de Autos Locos’ (vrij vertaald: zeepkistenrace), dat eerder was gekoppeld aan het Feria de Frigiliana (jaarlijks in juni) maar dit jaar wordt gehouden tijdens de viering van de tiende verjaardag van het Plaza de las 3 Culturas.

Het nieuwe evenement is georganiseerd door de Asociación de Empresarios de Frigiliana in samenwerking met de gemeente Frigiliana, waarbij de Carrera de Auto Locas het hoogtepunt vormt van de dag. De race voert door het centrum van het bergdorp en begint zondag om 12.00 uur. De Carrera de Auto Locas werd in 2015 ingevoerd tijdens het jaarlijkse Feria als vervanger van het traditionele stierenrennen in Frigiliana, Dit evenement, waarbij jarenlang de jonge mannen van Frigiliana voor vier of vijf jonge stieren uitholden door de nauwe straten van Frigiliana, werd in 2013 geleden onder politieke druk van de kalender afgevoerd.

Op het Plaza de las 3 Cultures zijn ook diverse attracties voor kinderen zoals springkastelen en diverse animatieprogramma’s. Deze attracties zijn vanaf 13.00 uur geopend, tussen 16.00 en 17.00 zijn er optredens van meerdere dansgroepen te zien op het podium ter plekke. Vanaf circa 21.00 uur is er live-muziek in de feesttent op het Plaza de las 3 Culturas.

Frigiliana Fiesta 2018 Zeepkisten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s