Groei van export aan avocado’s uit Málaga

MALAGA – De Spaanse export aan avocado’s groeit dit jaar voor het eerst tot boven  de 100.000 ton. In 2017 werd 107.006 ton aan avocado’s geëxporteerd, hetgeen bijna een verdubbeling is in verhouding tot 2012. Veruit de grootste leverancier is daarbij de provincie Málaga, dat op 6.804 hectare 44.863 ton produceerde.

Na Málaga komt Granada (30.085 ton), op ruime afstand gevolgd door de Canarische Eilanden (11.001 ton). De avocado-productie is daarmee liefst 9.2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, zo meldt de website www.agf.nl .

avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s