Nerja schrapt San Isidro-nacht

NERJA – De bijna traditionele San Isidro-nacht, een groot nachtelijk feest op 14 mei rond de Grotten van Maro en aan de vooravond van het eigenlijke San Isidro-feest, is door de gemeente Nerja dit jaar van de evenementenlijst geschrapt. Het feest, aanvankelijk gevierd door enkele lokale jongeren, groeide de laatste jaren steeds verder uit waardoor de omgeving van de Grotten (én de aanpalende Botanische Tuinen) aanzienlijke schade opliep.

Het San Isidro-feest wordt ieder jaar gevierd op 15 mei. Daarbij wordt een beeld van deze beschermheilige, op een ossenkar en onder begeleiding van circa honderd praalwagens, versierde auto’s en talloze ruiters en wandelaars in klederdracht, net na het middaguur vanaf de San Isidro-kerk in Nerja naar de Grotten van Nerja (bij Maro) gebracht in een plechtige optocht. Daarbij wordt de route (de N-340) omzoomd door groepen mensen die zich voor uren met stoelen, tafels, koelboxen en complete barbecues langs de route vestigen om toch maar niets van het spektakel te hoeven missen.

Dat evenement gaat ook dit jaar gewoon door, het door de jaren heen ontstane en wilde feest voorafgaande aan het eigenlijke San Isidro is nu afgeschaft. De omgeving van de Grotten leed te veel schade door deze activiteiten, waarop de laatste jaren duizenden mensen afkwamen.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

San Isidro Noche Maro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s