Doek valt voor Málaga CF in blessuretijd

VALENCIA – Met een treffer in de 93e minuut van het duel Levante-Málaga deed de Ghanees Emmanuel Boateng donderdagavond het licht uit voor voetbalclub Málaga CF. De zure 1-0 nederlaag bij Levante betekende voor de Andalusische voetbaltrots een enkeltje richting Segunda División: met nog vijf speelrondes voor de boeg kan Málaga CF degradatie uit de Primera División, na een verblijf op het hoogste Spaanse voerbalniveau van tien seizoenen, niet meer ontlopen.

Daarmee komt een einde aan een glorieperiode voor de blauw-witte formatie, waarin onder meer de Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen furore maakten in de nadagen van hun voetbalcarrières. Hoogtepunt voor Málaga was het debuut in de Champions League in het seizoen 2012/2013 waarin de kwartfinale werd bereikt.

Málaga was donderdagavond 93 minuten lang de gelijke van Levante, maar zag Boateng op het allerlaatste moment profiteren in een onoverzichtelijke situatie en de winnende treffer binnen werken. Zondagmiddag (aftrap 16.15 uur) begint Málaga aan de laatste reeks van vijf wedstrijden in de hoogste Spaanse voetbalafdelingen. De ploeg speelt dan in het eigen stadion La Rosaleda tegen middenmoter Real Sociedad.

Malaga Fans 20130925

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s