San Isidro-optocht tóch weer naar grotten Maro

NERJA – De jaarlijkse San Isidro (bede)vaartsoptocht vanuit het centrum van Nerja lijkt dit jaar tóch weer naar de Grotten van Maro te voeren. Vorig jaar kondigde de gemeente aan om uit te willen wijken naar een oud kerkje achter de wijk La Noria, dit omdat de omgeving van de Grotten te veel zou lijden onder de jaarlijks groeiende toeloop van belangstellenden. Vandaag kondigde de gemeente echter dat de optocht ‘zoals gebruikelijk op 15 mei naar de Grotten van Maro voert’.

Het traditionele evenement staat jaarlijks op 15 mei op het programma, waarbij honderden inwoners van Nerja met ossenkarren, paarden en lopend in Andalusische klederdracht een ‘bedevaartstocht’ maken. Die voert vanaf de El Salvador-kerk bij het Balcón de Europa door de dorp en over de oude kustweg N-340 – naar het feestterrein bij de Grotten van Nerja in Maro.

Deze kilometers lange sliert trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die al feestvierend de route omzomen. Alles begint dinsdagochtend 15 mei met een mis om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, inclusief een optreden van (de afgelopen jaren) het Coro Rociero de la Peña Nerjeña. Rond de kerk vinden tevens een aantal officiële handelingen plaats inclusief een eerbetoon aan San Isidro, de lokale beschermheilige van de boeren.

Daarna zet de stoet zich langzaam in beweging, waarbij de eersten rond 14.30 uur bij de grotten in Maro worden verwacht. Rond 15.30 uur wordt dan op het feestterrein begonnen met live-muziek, waarbij regionale bands optreden. Het feest duurt tot circa 23.00 uur.

Het eigenlijk feest begint de laatste jaren al een dag eerder, als in de avonduren van maandag 14 mei een soort ‘Koninginnenacht’ losbarst rond het parkeerterrein bij de grotten. Rond muziek-, drank- en eetkraampjes zorgen dan DJ’s voor een feest dat tot in de vroege ochtend duurt.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s