Málaga CF grijpt laatste strohalm

 

MALAGA – Met een nipte en zwaar bevochten 1-0 zege op Villareal heeft voetbalclub Málaga CF zondagavond een belangrijke overwinning binnengesleept in de strijd tegen degradatie. Het winnende doelpunt werd na 36 minuten gescoord door de Uruguayaan Gonzalo Castro (“Chory”), die een strafschop benutte.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd voerde Villareal, dat gedurende de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht had, de druk verder op. Bij een van de spaarzame uitvallen kreeg de Marokkaanse aanvaller van Málaga Youssef En Nesyri vlak voor tijd nog de kans om de score te verdubbelen, maar de bal verdween nèt langs de verkeerde kant van de paal.

Ondanks de winst staat Málaga nog altijd stevig op de laatste plaats in de Primera División. De ploeg boekte nu vier overwinningen en vijf gelijke spelen in dertig duels, goed voor zeventien punten. Met nog acht wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand, op het de veilige zeventien plaats bivakkerende Levante, nog immer liefst elf punten. Komende weekeinde (vrijdag 6 april, aanvang 21.00 uur) speelt Málaga een uitwedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Deportivo La Coruña.

Malaga fans vreugde verdriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s