Semana Santa-Processies trekken door Nerja

NERJA – De ‘heilige week’ voor Pasen, de Semana Santa, begint woensdagavond serieus met de ‘Procesión de la Pro-Cofradía de Nuestro Padre Jesús Cautivo y María Santísima de los Desampatrados’. Deze indrukwekkende tocht begint rond 19.30 uur bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa en de Plaza Cavana.

Route: Calle Puerta del Mar, C/Pintada, C/Angustias, Plaza de la Ermita, C/Granada, Plaza Cavana, Paseo Balcón de Europa en terug bij de El Salvador-kerk. Donderdag 29 maart (Jueves Santo) staat de Procesión de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Mariá Santísima de la Esparanza op het programma. Voorafgaand is er een heiliige mis in de El Salvador-kerk (rond 18.00 uur). De processie begint om circa 21.00 uur, route: El Salvador-kerk, Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk.

Op vrijdag 30 maart is het Goede Vrijdag, hetgeen wordt gevierd met een mis in de El Salvador-kerk. Daarna volgt een processie over dezelfde route al een dag eerder werd uitgevoerd. De Semana Santa wordt afgesloten op zondag 1 april. De mis is dan om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, de processie trekt vanaf 12.00 uur vanaf het Balcón de Europa via de Puerta del Mar over de Calle Pintada, C/Arropiero, C/Huertos. C/Firgiliana. C/Carretas, C/Pintada, C/Angustias, Plaza Ermitra, C/Granada en de Calle Carmen terug naar het Balcón de Europa.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Nerja Semana Santa processie wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s