Programmering Semana Santa in Nerja

NERJA – De ‘heilige week’ voor Pasen, de Semana Santa, wordt in Nerja op zondag 25 maart officieel geopend met de processie op de ‘Domingo de Ramos’ (‘Palmzondag’). Die begint rond 11.30 uur vanaf de Plaza de la Ermita (bij de taxistandplaats naast het centrum) bij de kerk Ermita Ntra Sra. Angustías.

De processie op zondag voert daarna van de Ermita-kerk en het Plaza de la Ermita (bij de taxistandplaats naast het centrum) via de Calle Augustias, Calle Pintada, Puerta del Mar en het Balcón de Europa naar de El Salvador-kerk. Op woensdag 28 maart (Miércoles Santo) is er de ‘Procesión de la Pro-Cofradía de Nuestro Padre Jesús Cautivo y María Santísima de los Desampatrados’, welke rond 19.30 uur begint bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa. Route: Calle Puerta del Mar, C/Pintada, C/Angustias, Plaza de la Ermita, C/Granada, Plaza Cavana, Paseo Balcón de Europa en terug bij de El Salvador-kerk.

Donderdag 29 maart (Jueves Santo) staat de Procesión de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Mariá Santísima de la Esparanza op het programma. Voorafgaand is er een heilige mis in de El Salvador-kerk (rond 18.00 uur). De processie begint om circa 21.00 uur, route: El Salvador-kerk, Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk.

Op vrijdag 30 maart is het Goede Vrijdag, hetgeen wordt gevierd met een mis in de El Salvador-kerk. Daarna volgt een processie over dezelfde route al een dag eerder werd uitgevoerd. De Semana Santa wordt afgesloten op zondag 1 april. De mis is dan om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, de processie trekt vanaf 12.00 uur vanaf het Balcón de Europa via de Puerta del Mar over de Calle Pintada, C/Arropiero, C/Huertos. C/Firgiliana. C/Carretas, C/Pintada, C/Angustias, Plaza Ermitra, C/Granada en de Calle Carmen terug naar het Balcón de Europa.

Foto’s (c) archief NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s