Olympische 10 kilometer te zien bij El Fuego

NERJA – Schaatsliefhebbers die donderdag 15 februari ‘live’ getuige willen zijn van Sven Kramers’ jacht op zijn eerste gouden Olympische 10.000 meter-medaille,  kunnen daarvoor terecht bij de Nederlands/Spaanse bar El Fuego. Deze is te vinden aan de Calle Filipinas, vlak voor de boulevard van Playa Burriana. De tien kilometer voor mannen tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea wordt daar vanaf 12.00 uur live uitgezonden.

Kramer veroverde eerder deze week voor de derde achtereenvolgende keer Olympisch goud op de 5.000 meter, maar slaagde er in zijn unieke carrière nog nooit in om de Olympische titel op de dubbele afstand binnen te halen. In Vancouver ging het in 2010 mis door een foutieve wissel, vier jaar later moest hij in Sotsji zijn meerdere erkennen in Jorrit Bergsma. Die is dit keer wederom één van zijn grootste concurrenten, samen met de Nederlandse Canadees Ted-Jan Bloemen en thuisrijder Seung-Hoon Lee (die in 2010 met de titel ging lopen na de foutieve wissel van Kramer).

Kramer start donderdag in de zesde en laatste rit tegen de Duitser Patrick Beckert. Bergsma heeft de vierde rit geloot met de Italiaan Davide Ghiotto als opponent, diens landgenoot Nicola Tumolero neemt het in de voorlaatste rit op tegen Bloemen.

Winterspelen 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s