Laatste dag carnaval in Nerja

NERJA – Op de afsluitende dag van het carnaval in Nerja, zondag 11 februari, staat vanaf 11.30 uur het ‘Carnaval de las Mascotas’ (carnaval voor huisdieren’) op de rol op het Plaza de España. Vanaf 12.00 uur trekken er weer muzikale gezelschappen door de straten van de binnenstad en rond het middaguur is er een kindercarnaval op het Plaza de Espanã.

Het traditionele einde is vanaf 17.00 uur, waarbij het carnaval met een plechtige ceremonie voor een jaar ‘ten grave wordt gedragen’ in de ‘Entierro de Chanquete’. In Nerja wordt er dan een grote ‘vis’ in een lange stoet door de straten gezeuld vanaf het Plaza de España naar het strand van Playa de Calahonda. Daar volgt een afsluitend vuurwerk als de ‘vis’ te water is gelaten. Deze optocht kent als route: Plaza de España, Calle Carmen, Plaza Cavana, Calle Granada, Plaza de la Ermita, Calle Cruz, Calle Pintada, Puerta del Mar, Balcón de Europa, Playa de Calahonda.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s