Carnavalsprogramma Nerja

NERJA – Het carnaval van Nerja, dat dit jaar plaats vindt van 8 tot en met 11 februari, wordt donderdag 8 februari geopend met een gala (aanvang 19.00 uur) in het Centro Cultural Villa de Nerja aan de Calle Granada 45. Een dag later is er onder meer het ‘Concurso Infantil de Disfraces para niños y niñas (kindercarnaval voor kinderen van 4 tot 12) op het Plaza de España, dat rond 18.00 uur begint.

Op het Plaza de España is er dan die vrijdag om 20.15 uur de ‘Presentación del Dios Momo del Carnaval de Nerja’, een half uur later gevolgd door de verkiezing tot ‘Ninfa del Carnaval’. Vanaf 18.30 uur trekken er allerlei muzikale en carnavalesk uitgedoste gezelschappen door de binnenstad, net name door de Puerta del Mar, de Calle Pintada, Calle Diputación, Calle El Barrio, Plaza Cavana, Calle Gloria, Calle Cristo en het Balcón de Europa.

Ditzelfde gebeurt op zaterdag 10 februari vanaf 12.00 uur. Rond 17.00 uur is het dan tijd voor de jaarlijkse en imposante carnavalsoptocht door het centrum van Nerja. Vertrek: Calle Jaén en Calle Diputación, met als route: Plaza Cavana, C/Granada, Plaza de la Ermita, C/San Miguel, Palza Cantarero, C/Pintada, Puerta del Mar, Balcón de Europa en als eindpunt de poort onder het gemeentehuis richting Plaza de España. Vanaf 19.00 uur is er dan een groot dansspektakel op het Plaza de España, met rond 21.00 de verkiezingen rond de best verklede deelnemers aan de carnavalsoptocht en fraaist uitgedoste wagens.

Op de afsluitende dag van het carnaval, zondag 11 februari, staat vanaf 11.30 uur het ‘Carnaval de las Mascotas’ (carnaval voor huisdieren’) op de rol, ook weer op het Plaza de España. Ook dan trekken er vanaf 12.00 uur weer muzikale gezelschappen door de straten van de binnenstad en is er rond het middaguur een kindercarnaval op het Plaza de Espanã.

Het traditionele einde is vanaf 17.00 uur, waarbij het carnaval met een plechtige ceremonie voor een jaar ‘ten grave wordt gedragen’ in de ‘Entierro de Chanquete’. In Nerja wordt er dan een grote ‘vis’ in een lange stoet door de straten gezeuld vanaf het Plaza de España naar het strand van Playa de Calahonda. Daar volgt een afsluitend vuurwerk als de ‘vis’ te water is gelaten. Deze optocht kent als route: Plaza de España, C/Carmen, Plaza Cavana, C/Granada, Plaza de la Ermita, C/Calle Cruz, C/Pintada, Puerta del Mar, Balcón de Europa, Playa de Calahonda.

Nerja Carnaval 2018 poster

Een gedachte over “Carnavalsprogramma Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s