Eerste punt voor Málaga CF onder González

MALAGA – De eerste wedstrijd voor voetbalclub Málaga CF onder het bewind van de nieuwe trainer José González heeft de blauw-witte formatie maandagavond een punt opgeleverd in een uitwedstrijd. In Baskenland verdedigde de Andalusische club lang een vroeg verkregen voorsprong tegen SD Eibar. In het laatste kwartier ging het alsnog mis: Eibar kwam langszij (1-1) én Málaga verloor invaller Zdravko Kuzmanovic met een rode kaart.

Gónzalez volgde twee weken geleden de ontslagen coach Míchel op, met als taak Málaga te behoeden voor degradatie. Dat laatste wordt een zware klus gezien het huidige gat van zes punten tussen nummer laatst Málaga en de ‘veilige’ zeventiende plek op de ranglijst. Ondanks het gelijkspel zakte Málaga maandagvond naar de laatste plek, mededegradatiekandidaat UD Las Palmas verraste zondag thuis met een 2-1 zege op topclub Valencia.

Málaga nam tegen Eibar vroeg het heft in handen en brak in de zestiende minuut de score open via een treffer van de Marokkaan Youssef En-Nesyri. Pas een kwartier voor tijd bracht Kike de ploegen weer op gelijke hoogte. In de slotfase verloor Málaga nog de Serviër Kuzmanovic, die amper zeven minuten op het veld stond en vervolgens binnen een minuut in blessuretijd twee gele kaarten incasseerde.

Málaga mag zaterdag 27 januari (aftrap 18.30 uur) in het eigen stadion La Rosaleda opnieuw aan de bak tegen middenmoter Girona.

Malaka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s