Carteros Reales naar Plaza de España

NERJA – Voor de kinderen in Nerja is woensdag 3 januari een belangrijke dag. Op die dag komen de Carteros Reales, de ‘koninklijke postbodes’ naar het Plaza de España in Nerja.

Deze ‘knechten’ van de Reyes Magos (Drie Koningen, vergelijkbaar met de Nederlandse Sinterklaas) verzamelen op die dag de verlanglijstje van de kinderen in Nerja, om die daarna hoogstpersoonlijk bij de Reyes Magos te bezorgen.

Vanaf 16.30 uur zijn de Carteros Reales op het Plaza de España aanwezig, waar de kinderen na inlevering van hun lijstje ook worden getrakteerd op snoep en lekkernijen. Ook zijn er diverse attracties aanwezig.

Voor degenen die de Carteros Reales missen is er geen nood: zij krijgen een dag later (donderdag 4 januari) een herkansing als de ‘postbodes’ zich om 16.30 nogmaals in Nerja melden. Dan houden ze ‘audiëntie’ in de wijk Barriadas de los Poetas y de Las Protegidas.

De intocht van de Reyes Magos zelf is op vrijdag 5 januari, met een uitgebreide tocht door de straten van de binnenstad vanaf het Parque Verano Azul (vertrek circa 18.00 uur) en een glorieuze aankomst op het Balcón de Europa (rond 20.00 uur).

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s