Nieuwjaarsparty’s in Nerja en omgeving

NERJA/MARO/FRIGILIANA – Met een optreden van de lokale band Proyecto Mandarina gaat Nerja dit jaar muzikaal het nieuwe jaar in. De groep zorgt samen met de band Los Electruodendes voor de livemuziek tijdens de viering van de jaarwisseling op het Balcón de Europa.

In Nerja wordt het nieuwe jaar traditioneel ingeluid met een openlucht party op het Balcón de Europa. Dit gebeurt al jaren met live muziek vanaf de jaarwisseling en een gemeentelijke vuurwerkshow. Deze wordt afgestoken vanaf het strand en vanaf het Balcón jaarlijks voor duizenden mensen en schitterend schouwspel biedt boven de Middellandse Zee-kust.

Traditie is in Spanje ook het eten van twaalf druiven: op elke slag van de El Salvador-kerkklok dient er één druif naar binnen gewerkt te worden, één voor geluk en voorspoed in iedere maand van het komende jaar. In de supermarkten in Nerja zijn vrijwel overal deze dagen speciale ‘oudjaars-blikjes’ met twaalf druiven voor dit doel verkrijgbaar.

Het bekijken van de gemeentelijke vuurwerkshow vanaf het Balcón de Europa is een unieke ervaring met het imposante kleuren- en lichtspel boven het water van de Middellandse Zee en kustlijn van Nerja. Het feest begint op zondag 31 december rond 23.00 uur.

In het kustdorp Maro (behorende tot de gemeente Nerja) wordt het ‘Fiesta de Año Nuevo’ gehouden  op het Plaza de la Iglesia de Maro (aanvang middernacht). In het bergdorp Frigiliana – amper vijf kilometer landinwaarts van Nerja gelegen – wordt het nieuwe jaar zondagnacht 1 januari ingeluid met een nieuwjaarsfeest, dat traditioneel wordt gevierd op het Plaza de las Tres Culturas. Dit feest begint al op oudejaarsavond, waarbij lokale bands optreden en dj’s eveneens voor muzikale bijdragen zorgen.

Almunecar Vuurwerk

2 gedachten over “Nieuwjaarsparty’s in Nerja en omgeving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s