RIU hotelketen wil vestiging op Playa Calahonda

NERJA – Volgens niet officiële kanalen wil de RIU-hotelketen nog voor 2021 een hotel bouwen op het Playa Calahonda in Nerja, naast het Balcón de Europa en op de plaats waar de merendero Papagayo was gevestigd. Wel officieel is het gegeven dat de gemeente enkele weken geleden die grond voor bijna een miljoen euro heeft verkocht, nadat deze transactie door de gemeenteraad werd bekrachtigd.

De RIU-keten heeft al jaren een vestiging in Nerja, naast het Plaza Fabrica de los Cangrejos aan de Avenida Mediterraneo. Bij de recente overeenkomst zou zijn bedongen dat RIU het strand ter plekke herstelt en tevens het project rond het herstel van het wandelpad tussen het Balcón de Europa en Playa Burriana (‘Paseo de los carabineros’) opnieuw activeert. Dat herstel werd zo’n zes jaar geleden door de gemeente al groots aangekondigd maar kwam nimmer van de grond door allerlei problemen met diverse grondeigenaren.

In ruil voor die renovaties zou het nieuwe hotel tevens een privéstrand krijgen met beperkte toegang voor derden. Dat laatste is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Drie maanden geleden spande een toerist uit Madrid namelijk nog een (nog steeds lopende) rechtszaak aan tegen het Hotel Balcón de Europa inzake de gang van zaken op het Playa La Caletilla, onderaan het Balcón de Europa (aan de andere kant).

Dit strandje wordt al tijden geclaimd door het Hotel Balcón de Europa, als privéstrand voor de gasten van het hotel. Volgens de protesterende toerist is daarbij sprake van ‘illegale bezetting van het strand’ en is iets dergelijks in strijd met de Spaanse wetgeving. In hoeverre RIU de plannen om (een deel van) Playa Calahonda te claimen door kan zetten, lijkt dan ook maar zeer de vraag.

Foto © Archief NerjaDigitaal.com

Papagayo

Een gedachte over “RIU hotelketen wil vestiging op Playa Calahonda

  1. Absurd dit te gaan verklooien. Het mooiste plekje van Nerja. Geef er aandacht aan met elan, geen kapitaalverkwanseling, blijf gewoon Nerja blijf mooi, blijf eerlijk, blijf tevreden! Geef dit topstukje een gemeenschappelijkbelang voor inwoners en hun toeristen. Een stuk waar beiden genoegdoening bij hebben. Een dansgelegenheid waarbij de spaanse keuken een rol mag spelen. De flamenco mag worden gezien als typisch en waarbij de zon die mag vergezellen in hun tocht naar een speelse liefde. Nerja let op. Nerja waak. Nerja blijf Nerja💗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s