Ireen Wüst tankt energie in Nerja

NERJA – Zesvoudig wereldkampioene schaatsen op de meerkamp Ireen Wüst deed de afgelopen week nieuwe energie op in en rond Nerja. De 31-jarige schaatster uit Goirle (tevens viervoudig Olympisch kampioene en de succesvolste Nederlandse schaatster ooit) koos samen met haar partner Letitia de Jong -zelf ook geen onverdienstelijk schaatster – voor de Andalusische zon en sportfaciliteiten van Nerja. Dit ter voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi  (Heerenveen, 26-30 december) en een mogelijke vierde Olympische Spelen (in het Zuidkoreaanse Pyeongchang, van 9 tot 25 feebruari 2018).

Wüst deed hetzelfde vier jaar geleden, toen ze daarna in 2014 in het Russische Sotsji drie keer zilver won op respectievelijk de 1000, 1500 en 5000 meter én de Olympische titel won op zowel de 3000 meter als de ploegenachtervolging. Ook toen koos ze voor de relatieve rust én betere weersomstandigheden van Nerja.

“De zon doet me heel erg goed. Ik denk dat dit beter is voor mij. Ik rijd natuurlijk best wel veel afstanden, dus het is goed om even een ‘break’ te hebben”, legde Wüst daarbij de onderbreking middenin het schaatsseizoen uit.

Wüst (tevens elfvoudig wereldkampioene per afstand) legde daarbij uit dat er in Nerja en omgeving wel degelijk hard werd getraind, waarbij de fiets het belangrijkste hulpmiddel was. “Even terug naar de basis, de basis trainen. Fietsen, krachttraining, schaatsplanktraining, sprinttraining… gewoon alles een beetje onderhouden.”

EstadioLopezCuencaNerja03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s