Vélez-Málaga etappe-startplaats in Vuelta 2018

MALAGA – De Vuelta de España 2018 krijgt vier etappes op het grondgebied van de provincie Málaga. Dit maakte de organisatie van ’s werelds derde, qua importantie, meerdaagse wielerkoers dinsdag 12 december bij de presentatie in het Centre de Pompidou van Málaga bekend. Vélez-Málaga werd daarbij opgevoerd als startplaats van de vierde etappe.

Of het internationale wielercircus, evenals in 2017, ook Nerja aandoet is  nog niet bekend, het exacte routeschema van deze vier ritten is nog niet vrijgegeven. De Vuelta van 2018 begint op zaterdag 25 augustus met een individuele tijdrit over 8 kilometer in Málaga.
Een dag later wordt de eerste etappe verreden tussen Málaga en de befaamde Camito del Rey, op maandag 27 augustus is er een rit voorzien tussen Mijas en Alhaurín de la Torre. De karavaan vertrekt op dinsdag 28 augustus vanuit Vélez-Málaga (op zo’n 20 kilometer van Nerja) voor de vierde etappe, die de renners over 180 kilometer voert naar La Alfaguara. Deze klim (in de provincie Granada) werd nog nooit eerder opgenomen in de Ronde van Spanje en geldt volgend jaar als de eerste serieuze krachtmeting voor de klimmers en klassementsrenners.
Of de winnaar van dit jaar, de Brit met Keniaanse roots Chris Froome, daarbij zal zijn is momenteel nog maar zeer de vraag. Bij de dopingcontroles van de afgelopen Vuelta bleek deze week sporen van doping (een té grote hoeveelheid aan salbutamol, een middel dat door astma patiënten wordt gebruikt) te zijn aangetroffen. Als dit ook blijkt uit de contra-expertise dan hangt Froome mogelijk een schorsing van een jaar boven het hoofd en bestaat de kans dat hem de eindzege in de Vuelta 2017 wordt afgenomen.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s