Nerja verklaart oorlog aan ‘strandclaimers’

NERJA – Strandgangers die binnen de gemeentegrenzen van Nerja denken in de vroege ochtend een stuk strand kunnen claimen door daar parasols en/of stoelen te installeren, komen binnenkort bedrogen uit. In navolging van twee andere gemeenten (onder meer Torrox) aan de Costa del Sol gaat de lokale politie zonder pardon optreden.

Dergelijke zaken worden verwijderd als de eigenaren deze hebben verlaten, parasols en andere artikelen kunnen tegen betaling van een boete (voor Nerja nog onbekend, in Torrox is de boete 30 euro) worden opgehaald bij de politie, als niemand zich meldt worden de goederen vernietigd.

De lokale politie maakt hierbij gebruik van een, onlangs ingevoerde, lokale wet. Deze moet voorkomen dat delen van het strand worden ‘geclaimd’ door mensen die pas in de loop van de dag op komen dagen en de plaatsen (en het zicht) voor andere strandgangers wegnemen.

Foto © Archief NerjaDigitaal.com

carbeillo01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s