Málaga CF boekt eerste uitzege

SAN SEBASTIAN – In het Baskische San Sebastian heeft voetbalclub Málaga CF zondagmiddag voor een kleine verrassing gezorgd: de Andalusische formatie boekte met een 0-2 overwinning op Real Sociedad de eerste uitzege van dit seizoen in de voetbalcompetitie voor de Spaanse Primera Divisióm (‘La Liga’).

Oogstrelend was het zeker niet wat Málaga liet zien, effectief was het dit keer wél. Twee benutte strafschoppen waren doorslaggevend voor de 0-2 winst. Borja González benutte de eerste na 23 minuten, maar faalde vanaf elf meter halverwege de tweede helft. Zijn ploeggenoot Gonzalo Castro (voetbalnaam ‘Chory’) was er als de kippen bij om de terugspringende bal alsnog binnen de palen te werken: 0-2.

De winst was ook broodnodig, aangezien de naaste concurrent Alavés vrijdagavond al met 2-0 had gewonnen van een andere degradatiekandidaat: Las Palmas. Mede hierdoor bleef Málaga CF op de voorlaatste plaats van La Liga staan, maar wél werd de kloof met de ploegen daarboven aanzienlijk verkleind. Volgende week maandag 18 december (aftrap 21.00 uur) mag Málaga in het eigen stadion La Rosaleda tegen Real Betis Sevilla, in een Andalusische derby, laten zien dat de ploeg de weg naar boven definitief heeft teruggevonden.

Malaga fans vreugde verdriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s