Málaga CF op zoek naar eerherstel

MALAGA – Het wil dit seizoen nog niet echt vlotten met voetbalclub Málaga CF. De voormalige subtopper bungelt vrijwel onderaan de ranglijst in de Spaanse Primera División en slaagt er maar niet in om enige regelmaat in de prestatiecurve te krijgen. Vorige week maakte de ploeg nog indruk in de uitwedstrijd tegen topclub Real Madrid (nipt 3-2 verlies, red.), amper drie dagen later blameerde de Andalusische club zich weer eens door in eigen huis uitgeschakeld te worden voor de Copa del Rey (Spaanse voetbalbeker) door Segunda División-club Numancia.

Het 1-1 gelijkspel was niet voldoende om de geleden 1-2 uitnederlaag (door twee tegentreffers beiden diep in de blesurretijd) te repareren. Vrijdag 1 december mag de blauw/witte formatie in het eigen stadion La Rosaleda op jacht naar eerherstel. Dan wacht de competitiewedstrijd tegen Levante (aftrap 21.00 uur); een ontmoeting tussen de huidige nummer achttien (Málaga, zeven punten) van de ranglijst en de nummer dertien (Levante, vijftien punten).

Om nog voor de winterstop een poging te doen zich aan de degradatiezone te ontworstelen is een overwinning voor Málaga CF broodnodig. Tot dusver slaagde de club er dit seizoen slechts twee keer in om een wedstrijd in ‘La Liga’ winnend af te sluiten. De wedstrijd is in Nerja live te volgen bij de supportersclub van Málaga, de Peña Malaguista de Nerja, gevestigd in Bar El Fuego aan de Calle Filipinas (even voor de boulevard van Playa Burriana).

Malaka Fans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s