Nerja en Almuñécar gaan samenwerken in behoud natuurreservaat rond Maro

 

NERJA/ALMUNECAR – De gemeenten Nerja en Almuñécar gaan de handen ineenslaan voor wat betreft het natuurreservaat Maro-Cerro Gerdo. Het doel daarbij is om gezamenlijk meerdere duurzame initiatieven op te starten rond de kliffen van Maro, die onder het grondgebied van beide gemeenten vallen.

Dit is het resultaat van een bijeenkomst tussen politici en vertegenwoordigers van een aantal stichtingen, die vorige week in de Botanische Tuinen van Maro (naast de befaamde grotten) werd gehouden.

Met het overkoepelende – en door de Europese Unie goedgekeurde – project ‘Life Conhabitat Andalucía Conservación y mejora en hábitats prioritarios en el litoral Andaluz’ is een budget gemoeid van ruim 2,5 miljoen euro. Hiermee worden in ieder geval vijftien duurzame projecten gefinancierd, die moeten leiden tot een beter behoud van het gebied, een verdere ecologische en verantwoorde ontwikkeling alsmede promotie op toeristisch gebied en het scheppen van een fors aantal banen.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Maro Cerro Gordo 14001316 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s