Nerja investeert in sportaccommodaties

NERJA – Met diverse investeringen in het sportcomplex Enrique López Cuenca heeft de gemeente Nerja de afgelopen maanden getracht de benodigde sportvoorzieningen in de stad naar een hoger peil te tillen. Nerja is de laatste jaren steeds populairder geworden bij buitenlandse atleten om zich in de wintermaanden via trainingskampen voor te bereiden op het komende seizoen.

Aansprekende voorbeelden zijn de Belgische hoogspringster Tia Hellebaut en de Nederlandse schaatsster Irene Wüst. Voormalig Olympisch kampioene (2008) Hellebaut bereidde zich tijdens haar come-back in het fraaie atletiekstadion Enrique López Cuenca (nadat ze kort achter elkaar twee kinderen kreeg om vervolgens haar topsportcarrière weer op te pakken) van Nerja voor op de Olympische Spelen van London. Waar ze nèt buiten de medailles bleef en als als vijfde eindigde.

Wüst was met haar toenmalige TVM-ploeg in december 2013 in Nerja ter voorbereiding op de winterspelen van 2014 in het Russische Sochi. Aan de Costa del Sol legde ze de basis voor haar latere twee gouden (3.000 meter en ploegenachtervolging) en drie zilveren medailles (1.000, 1.500 en 5.000 meter) tijdens die Olympische Spelen.

EstadioLopezCuencaNerja03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s