Nieuwe vertraging in realisatie brandweerkazerne

NERJA – De rij aan projecten in Nerja die constante vertragingen oplopen wordt alsmaar groter. Na de ellende over de al jaren slepende nieuwe waterzuiveringsinstallatie, het falende beleid rond de komst van een nieuwe gezondheidscentrum, de opeenvolgende miskleunen bij de bouw van een parkeergarage in de wijk Burriana (uiteindelijk gerealiseerd maar nog steeds gaan er zaken faliekant mis bij de exploitatie) is nu de nieuwe brandweerkazerne in Nerja het middelpunt van politiek getouwtrek met wederom uitstel tot gevolg.

Hoewel het huidige gemeentebestuur telkens met de beschuldigende vinger wijst naar hun voorgangers, is inmiddels overduidelijk gebleken dat ze zelf geen haar beter zijn. Dat bleek uit al uit (onder meer) het niet nakomen van de gedane beloften ronde de waterzuivering, het afblazen van het gezondheidscentrum en het schandaal rond de illegale vuilstort bij de Rio Seco, nu slaat het gemeentebestuur weer een modderfiguur bij de afronding inzake de komst van een nieuwe brandweerkazerne.

De nieuwe uitvalsbasis, die is gesitueerd vlakbij de snelweg A-7 en derhalve qua infrastructuur veel beter voldoet dan de huidige kazerne op de kruising van de N-340 en de Calle Filipinas, zal nog zeker een half jaar op de ingebruikname moeten wachten nu er, wederom,  ‘administratieve fouten’ zijn geconstateerd. De toegangsdeuren tot de kazerne ontbreken nog steeds, evenals de toegangsweg. Een politieke discussie over welke instantie verantwoordelijk is voor de daarmee gemoeid zijnde kosten van 90.000 euro (op een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro) ligt hieraan ten grondslag.

Nerja welkom 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s