Onderzoek naar corruptie rond illegale vuilstort Nerja in tweede fase

NERJA – In het onderzoek naar mogelijke corruptie en valsheid in geschrifte rond het onterecht legaliseren van een vuilstortplaats in Nerja worden in november  opnieuw 34 personen gehoord door onderzoeksrechters van het gerechtshof in Torrox. Daaronder bevinden zich veel mensen uit de regionale bouwsector, maar ook politieke kopstukken uit Nerja zoals de vorige en huidige burgemeester, raadsleden en ambtenaren.

Het zou vooral gaan om het, sinds achttien jaar, oogluikend toestaan van het dumpen van illegaal en gevaarlijk afval in een oude steengroeve bij Rio de la Miel de Nerja, met desastreuze gevolgen voor het natuurpark ‘Parque Natural Sierra Tejeda, Almijara y Alhama’. Het afval werd gedumpt door bedrijven die in en rond Nerja actief waren met medeweten van de verdachten. Tegen hen wordt naast valsheid in geschrifte en corruptie ook ‘lidmaatschap van een criminele organisatie’ ten laste gelegd.

Eerder verrichte de Guardia Civil in deze zaak al twaalf arrestaties en werd er beslag gelegd op een totaal van meer dan 170 roerende- en onroerende zaken als huizen, grondstukken en diverse voertuigen met een waarde van meer dan vijf miljoen euro.

Guardia dogs 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s