Nerja zet in op Japans toerisme

NERJA – De gemeente Nerja wil meer Japanse toeristen naar de kustplaats trekken. Samen met Málaga, Ronda en Mijas blijkt Nerja een hoge aantrekkingskracht te hebben op Japanners, reden voor de vereniging Turismo y Planificación Costa del Sol om een speciale cursus op te zetten. Daarin wordt belangstellenden uit bedrijfsleven een aantal belangrijke zaken bijgebracht over de Japanse gewoontes en de taal.

Japan zelf maakt een bedrag van 18.000 euro over aan de vereniging Turismo y Planificación Costa del Sol als vergoeding voor de promotieactiviteiten. Volgens de wethouder van toerisme Patricia Gutiérrez ‘beschikte de Japanse toerist over het algemeen over een hoge koopkracht, waardoor deze groep belangrijk is voor de toeristische sector’. De medewerkers van het lokale VVV-kantoor zijn dan ook de eersten die de 15-uur durende cursus (die begint op woensdag 18 oktober) volgen.

Nerja Balcon 20151126 04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s