Stichting NADFAS wordt Arts Society Nerja

NERJA – De culturele organisatie Nerja Decorative and Fine Arts Society (kortweg NADFAS Nerja genoemd) heeft een naamswijziging ondergaan. Vanaf oktober heet de vereniging The Arts Society Nerja.

Volgens de (Nederlandse) voorzitter van deze Engelstalige organisatie Helen Sijsling is de naamswijziging doorgevoerd uit praktische overwegingen: “We denken dat het nu duidelijker is wat we zijn. De moederorganisatie in Engeland heet nu The Arts Society en alle vierhonderd afdelingen zetten alleen de naam van hun standplaats erachter.”

The Arts Society is een van oorsprong Britse organisatie, met een totaal van meer 92.000 kunstminnende leden (waarvan circa 130 in Nerja). De afdeling in Nerja houdt elke maand een (Engelstalige) lezing in het Centro Cultural Villa de Nerja aan de Calle Granada (aanvang telkens 18.00 uur).

De eerste in het nieuwe seizoen staat geprogrammeerd voor dinsdag 17 oktober. Deze wordt verzorgd door Libby Horber en heeft als titel ‘Mille Miglia – Cars and Culture’. Leden betalen 5 euro voor het bijwonen van deze lezing, bezoekers kunnen aan de kassa van het Centro Cultural vanaf een uur voor aanvang entreekaarten kopen voor 10 euro per persoon.

Daarnaast worden er door The Arts Society Nerja een aantal culturele activiteiten georganiseerd. De eerste in het nieuwe seizoen is een excursie naar het automuseum in Málaga en de nieuwe tentoonstelling over vrouwelijke artiesten in het Picasso museum, beiden inclusief rondleiding. Plaatsen zijn daarvoor te reserveren via de website www.theartssocietynerja.com .

Nerja ArtsSociety

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s