Processie door binnenstad Nerja

NERJA – Een indrukwekkende processie is zondag 24 september te zien in de binnenstad van Nerja. Daarbij worden beelden van de twee belangrijkste beschermheiligen van de stad door de straten gedragen, onder begeleiding van twee muziekkorpsen: de Banda de Música de Nerja en de Banda de Cornetas y Tambores de Noalejos de Jaen.

Het betreft een eerbetoon aan de twee beschermheiligen San Miguel Arcángel en de Nuestra Señora de las Angustias. Dit duo heeft de data 8 en 12 oktober als officiële feestdagen, beide dagen vallen dan ook ieder jaar in de kermisweek Feria de Nerja. Zondag 24 september is er eerst een mis (aanvang 12.00 uur) in de El Salvadorkerk aan het Balcón de Europa, van daaruit vertrekt de processie rond 12.30 uur.

De route: Balcón de Europa, Puerta del Mar, C/Pintada, C/Nueva, C/Bronce, C/Angustias, de Ermita de las Angustias-kerk waar het beeld van de Nuestra Señora de las Angustias wordt opgehaald en waarna de route wordt vervolgd via de C/Angustias, C/Pintada, Puerta del Mar om te eindigen op het Balcón de Europa.

Nerja Processie Angustias 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s