Encuentro de Zambombas Frigiliana

FRIGILIANA – In het Casa del Apero van Frigiliana is vrijdagavond 8 september een show te zien waarbij het gebruik van de zambomba als muziekinstrument centraal staat. De voorstelling begint om 21.30 uur, met medewerking van de Asociación de Mujeres Almedina (Torrox) en de Grupo Cruz de Pinto (Frigiliana).

Een zambomba (in het Nederlands: foekepot) is een muziekinstrument dat is gemaakt van een aardewerken pot met een vlies gespannen over de opening. Daar wordt een, met hars ingewreven, stokje door gestoken. Deze wordt vervolgens met een wrijvende beweging tot trilling gebracht, waarbij de geluid vrijkomt dat weer wordt versterkt door het vlies terwijl de pot dienst doet als klankkast.

Frigiliana Zambomba Encuentro 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s