Dia de las Candelarias Frigiliana

FRIGILIANA – Het Plaza de las 3 Culturas in Frigiliana staat zaterdag 9 september centraal tijdens de Día de las Candelarias, een traditioneel spektakel waarbij vuur een hoofdrol speelt. Rond diverse grote vuurkorven is een ambachtsmarkt te bezoeken, zorgen dj’s voor muziek en wordt er door bands jazzmuziek ten gehore gebracht.

Ook is er de mogelijkheid om op het centrale plein diverse specifieke lokale lekkernijen te proeven. De Día de las Candelarias is een traditionele dag waarop sinds de negentiende eeuw door families en vriendengroepen her en der in de ‘campo’ (het buitengebied) kampvuren werden gemaakt. Door het verbod op dit soort open vuren (in verband met brandgevaar) is de Día de las Candalarias nu gecentraliseerd in het dorp zelf. De activiteiten beginnen rond 19.00 uur.

Frigiliana Dia de las Candelarias

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s