Commotie rond Playa La Caletilla

NERJA – Er is commotie ontstaan over de afbakening en het plaatsen van ligbedden, hangmatten en parasols op het Playa La Caletilla, onderaan het Balcón de Europa van Nerja. Dit strandje wordt al tijden geclaimd door het Hotel Balcón de Europa, als privéstrand voor de gasten van het hotel. Een boze brief hierover van een toerist uit Madrid aan de gemeenteraad én de Guardia Civil, waarin deze stelt dat het hotel hiertoe geen rechten heeft en dat het strandje openbaar moet zijn, dreigt hierin verandering te brengen.

Volgens hem is er sprake van ‘illegale bezetting van het strand’ en dient hier per direct tegen opgetreden te worden, zo meldt de krant DiaroSur. Dit dagblad weet ook te melden dat de gemeente inmiddels een eerste onderzoek heeft verricht een dossier heeft geopend, dat bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering wordt besproken. Daarbij is het niet uitgesloten het hotel wordt gesommeerd de hangmatten, ligbedden en parasols te verwijderen.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Caletilla 20150102

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s