Vuelta start in 2018 in Málaga

MALAGA – De drieweekse wielerronde Vuelta d’España, na de Tour de France en de Giro d’Italia de derde meerdaagse wielerkoers qua importantie, start volgend jaar in Málaga. Dit heeft de koersdirectie vandaag bekend gemaakt. Voor het zover is komt de uitgave van dit jaar, die vandaag is begonnen met een ploegentijdrit in het FranseNîmes (met BMC als winnaar en de Australiër Rohan Dennis als eerste leider) op donderdag 31 augustus door Nerja.

Dit gebeurt in de twaalfde etappe, een rit over 161,4 kilometer tussen Motril en Antequera. De route voert daarbij over de N-340 vanuit Almuñécar, het peloton verlaat Nerja in de richting van Torrox. De doorkomst in Nerja wordt bij het snelste schema verwacht om 14.23 uur, circa een uur eerder trekt de reclamekaravaan al door de stad.

De Vuelta van 2018 begint in Málaga met een tijdrit. Of dit een individuele tijdrit of een ploegentijdrit wordt is nog niet bekend. Ook het verdere routeschema is vooralsnog niet vrijgegeven.

Ruta del Sol vertrek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s