Feria in Periana

PERIANA – In het bergdorp Periana wordt van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus het jaarlijkse dorpsfeest gevierd. Het programma begint vrijdagochtend rond 10.00 uur met een optreden van de gemeentelijke muziekband Banda Municipal de Periana aan de Plaza Alfonsa en met kransleggingen. Waarna om 12.00 uur de gemeentelijke feesttent in gebruik wordt genomen met een groot kinderfeest. Vanaf 19.00 uur zijn er diverse dans- en muziekoptredens. Ook op zaterdag en zondag zijn er tal van activiteiten in het dorp.

Periana ligt achter het fraaie meer van Viñuela op iets minder dan dertig kilometer van de kust (Torre del Mar) en op een hoogte van bijna 550 meter. Het dorp, herbouwd in 1884 na een aardbeving, heeft straten en gebouwen in Moorse stijl en is veel bezocht vanwege de fraaie vergezichten over zowel bergen, het meer van Viñuela als de kustlijn.

Periana (circa 3.500 inwoners) is vooral bekend vanwege de perziken, waarvan wordt gesteld dat het beste zijn in Spanje. Daarnaast staat Periana bekend om de Verdial Olijfolie, een typisch product uit de Axarquia-regio.

Het complete programma is te vinden op de gemeentelijke website: www.periana.es.

Periana Feria 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s