Processie Virgen del Carmen

NERJA – Het meest indrukwekkende onderdeel van het feest ‘Virgin del Carmen’  staat zondagavond 16 juli op het programma. Daarbij wordt een groot beeld van deze beschermheilige van de vissers – na een lange processie door de straten van de binnenstad – op plechtige wijze via het strand van Torrecilla de Middellandse Zee ingedragen, om daar in een boot te worden getild.

Te midden van ruim honderd begeleidende boten volgt dan een eretocht langs de kust van Nerja. Het spektakel trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die zich al vroeg in de avond verzamelen op het strand en de boulevard van Torrecilla.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s