Nerja viert dit weekeinde het Virgen del Carmen-feest

NERJA – De jaarlijkse viering van het feest ‘Virgin del Carmen’ in Nerja begint zaterdagavond 15 juli om 19.30 uur met het leggen van bloemen op het Balcón de Europa onder de begeleidende klanken van het koor Peña Nerjeña.

Een dag later, op zondag 16 juli, is er om 18.00 uur een speciale mis voor deze beschermheilige van de vissers. Deze mis wordt gehouden in de El Salvador kerk naast het Balcón de Europa en wordt gevolgd door een indrukwekkende processie, waarbij een groot beeld van de Virgin del Carmen door een reeks dragers vanaf de El Salvador-kerk naar het Playa Torrecilla wordt gebracht.

Deze tocht gaat onder begeleiding van het koor Coro Virgen del Carnen en danseressen van de Agrupacióm Folclórica Municipal de Coros y Danza, alsmede het plaatselijke muziekkorps Banda de Municipal de Música de Nerja én de Bande de Cornetas y Tambores San Miguel Arcángel de Nerja vanaf de El Savador-kerk en het Balcón de Europa via de Puerta del Mar, Plaza Cavana, Calle Pintada, Calle La Cruz, Calle Animas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle El Barrio, Calle Castilla Perez en Calle Torrecilla naar het strand van Torrecilla.

Daar wordt het loodzware beeld vervolgens plechtig de zee ingedragen en op een boot gezet voor een eretocht langs de kust van Nerja. Een waar spektakel, wat jaarlijks wordt gadegeslagen door duizenden belangstellenden. Tientallen bootjes liggen voor het strand te wachten om het beeld te begeleiden tijdens de vaart langs de kust van Nerja. Paragliders strooien daarbij rozenblaadjes uit over de kust en het talrijke publiek.

De viering van Virgin del Carmen-feest wordt op maandag 17 juli afgesloten met een feest op het Plaza de las Cangrejos, vanaf 22.00 uur. Het Orquesta Nuevo Compás zorgt dan voor de muzikale klanken, terwijl lokale broederschappen gratis sardientjes serveren en drankjes aanbieden voor de symbolische prijs van 1,50 euro.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s