Botanische tuin Maro officieel geopend

NERJA/MARO – De minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening van de provincie Andalucía, José Fiscal, heeft donderdag 29 juni de Botanische Tuin naast de Grotten van Nerja (bij Maro) officieel geopend. De Jardín Botánico Detunda-Cueva de Nerja beslaat 26.000 vierkante meter aan traditionele flora, onderverdeeld in vier verschillende zones. Aan de realisatie is jaren gewerkt, de Junta de Andalucía onttrok voor dit project ruim 2,6 miljoen euro aan Europese fondsen.

De Botanische tuin bij Maro is de twaalfde in een reek aan dergelijke tuinen in Andalucía, die als belangrijkste doel hebben het bewaren en zeker stellen van regionale flora en het toegankelijk maken hiervan voor het publiek. De tuinen zijn ook toegankelijk vanuit Maro via een vorig jaar gereed gekomen lange loopbrug over de N-340.

Maro Botanische Tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s