Zakkenrollers actief in Frigiliana en Nerja

FRIGILIANA – Zakkenrollers hebben maandag 26 juni toegeslagen in Frigiliana. Meerdere mensen werden het slachtoffer van de vingervlugge gauwdieven. Deze hadden het vooral gemunt op portemonnees in (schouder)tassen of broekzakken. Vooral rond de wachtrijen op het toeristentreintje, die door de straten van het bergdorp toert, sloegen de dieven hun slag.

Ook in Nerja is het gedurende het hoogseizoen opletten geblazen, vooral op en rond het Balcón de Nerja. Een vorig jaar veel gebruikte truc daar was het vragen om een euro te wisselen voor twee muntstukken van 50 eurocent, waarbij de doelgroep vooral bestond uit mensen bij wie de euro geen nationaal betaalmiddel is. De brutale gauwdieven ‘hielpen dan wel even mee’ als het slachtoffer in zijn of haar portemonnee ging zoeken naar de juiste munten, waarbij regelmatig en passant ook de biljetten uit de zijvakken razendsnel werden verduisterd.

Een in het voorjaar meerdere keren toegepaste truc was ook het ‘hengelen’ op het strand. Waarbij een keurig geklede dief ogenschijnlijk met een stok wat zat te spelen in het zand, zittend op een rotsblok. Deze zorgde daarbij wel dat hij in de buurt van een strandganger zat, die persoonlijke bezittingen bij de handdoek of parasol had liggen. Eén moment van onoplettendheid was daarbij genoeg voor de dief om zijn stok als grijper te gebruiken en tassen of andere zaken naar zich toe te hengelen en deze razendsnel door te spelen naar een handlanger.

Wees dus alert deze dagen, zeker op druk bezochte plaatsen en laat onder geen beding vreemden in tassen of portemonnees kijken.

Policia Local Frigiliana3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s