Schade door illegale vuilstort Nerja loopt over tien miljoen euro

NERJA – De milieuschade die is toegebracht aan het gebied bij de bij Rio de la Miel de Nerja en het natuurpark Parque Natural Sierra Tejeda, Almijara y Alhama, na het oogluikend toestaan door ambtenaren van illegale vuilstortpraktijken gedurende de afgelopen vijftien jaar, wordt door Spaanse experts ingeschat op circa tien miljoen euro.

Dit bedrag zou noodzakelijk zijn om verontreinigde bodem weer schoon te maken en terug te brengen in zijn natuurlijk staat. Over mogelijke verontreiniging van de grondwater ter plekke lopen nog onderzoeken.

In deze zaak werden de afgelopen twaalf arrestaties verricht, terwijl er nog tal van andere mensen en bedrijven momenteel worden doorgelicht door de Guardia Civil. Bij de verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor dit milieuschandaal is inmiddels beslag gelegd op roerende- en onroerende zaken ter waarde van ruim vijf miljoen euro.

Gerelateerd artikel : nerjadigitaal.com/2017/06/09/arrestaties-in-onderzoek-naar-corruptie-rond-illegale-vuilstort-nerja/

Guardia dogs 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s