Stierengevechten in Vélez-Málaga

VELEZ-MALAGA – in Vélez-Málaga worden op zaterdag 10 juni stierengevechten gehouden. Het evenement vindt plaats op het lokale feestterrein en heeft een capaciteit van circa drieduizend toeschouwers. In actie komen onder meer de in Spanje befaamde stierenvechters (torero’s) ‘El Cordobés’, ‘Paquirri’ en ‘El Arqueño’.

Het stierenvechten heeft veel tegen- en voorstanders, maar het is wél een eeuwenoude traditie. Zo kondigde Catalonië in 2012 al een verbod aan op het stierengevecht, een beslissing die in oktober 2016 door het Spaanse hooggerechtshof werd opgeheven. Een verbod zou niet in overeenstemming met een landelijke wet, waarin het stierenvechten wordt omgeschreven als ‘cultureel erfgoed’.

De burgemeester van Vélez-Málaga, Antonio Moreno Ferrer, stelt dat het stierengevecht “een impuls is voor velen om Vélez-Málaga te bezoeken, waarbij ook onze stranden en lokale bedrijven in de schijnwerpers komen en van de aandacht profiteren.”

Het evenement begint ’s avonds rond 19.00 uur.

Velez Toros

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s