Programma Feria de Frigiliana

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana (op vijf kilometer van Nerja gelegen) viert deze week de 50ste en jubileumeditie van het jaarlijkse dorpsfeest. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 juni op de rol. De editie van 2017 begint vrijdagavond met de verkiezing tot koningin en prins van het Feria in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas en wordt op dinsdag 13 juni afgesloten met een groot vuurwerk.

Tussendoor staan er tal van activiteiten op de rol, waarbij vaak ook het jubileum centraal staat. Enkele hoogtepunten zijn daarbij het concert 500 noches “Sabina en las venas” door Joaquin Sabina (zaterdagavond 10 juni), het middernachtsconcert van de Keltische rockband Celtas Cortas (terug in Frigiliana na 20 jaar) op zondag 11 juni, het Fiesta del Agua (een gigantische en spectaculaire water- en schuimglijbaan, die door de straten van het oude centrum van bergdorp voert) op dezelfde dag (vanaf 12.00 uur in de middag), de show Yo soy del Sur op maandag 12 juni en het optreden van de band Midnight Mechanics in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas als muzikale afsluiting op dinsdagavond 13 juni.

Op die afsluitende dag is er ook de befaamde Romería de San Antonio, de bedevaartstocht die vroeg in de middag plaats vindt en waarbij de route in deze jubileumeditie op enkele punten is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren.

Frigiliana Feria 2017 Poster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s