Real Madrid maatje te groot voor Málaga CF

MALAGA – Real Madrid heeft zondagavond in en tegen Málaga de Spaanse voetbaltitel in La Liga zeker gesteld. De miljoenenploeg was met 0-2 een maatje te groot voor de Andalusische subtopper. De winst bracht Real het kampioenschap, wat bizar genoeg Málaga een miljoen euro opleverde. Dit  als gevolg van een clausule tijdens de transfer van het talent Isco, die in 2013 voor dertig miljoen euro door Madrid werd gekocht van Málaga.

Málaga, gesterkt door een fabelachtige reeks aan uitslagen in het slot van de competitie (waaronder een sensationele 2-0 winst op FC Barcelona) toonde zondagavond weinig respect voor ‘het grote’ Real. Toch liep de ploeg in het eigen stadion La Rosaleda al snel achter de feiten aan: Cristiano Ronaldo prikte al na twee minuten de openingstreffer achter doelman Carlos Kameni. Karim Benzema tekende tien minuten na de hervatting in de tweede helft voor de volgende Madrileense treffer.

Voor Málaga eindigde zondag een bewogen seizoen. De club ontsloeg twee trainers (Juande Ramos en ‘Gato’ Romero) en leek tot maart af te stevenen op degradatievoetbal. De komst van de nieuwe trainer Míchel zorgde voor een compleet nieuwe impuls: onder zijn bezielende leiding sleepte Málaga zelfs nog een elfde plaats in de eindstand van de Primera División uit het vuur.

Malaga voetbalfans 201309252

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s