Flinke stijging aantal bezoeken Oficina de Turismo

NERJA – Het Oficina Municipal de Turismo van Nerja kende in de maand april een spectaculaire stijging van het aantal bezoekers. Vorige maand kwamen dit jaar 7.077 toeristen naar het bureau met allerlei verzoeken op gebied van bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Nerja, waar in dezelfde maand een jaar geleden dit aantal bleef steken op 4.082.

Een en ander blijkt op cijfers die vorige week door de gemeente werden gepresenteerd. De meeste bezoekers (29 procent) hadden de Spaanse nationaliteit, met Britten (23 procent) als tweede. Zweden bezet de derde plaats en bevestigde daarmee het steeds verder stijgende aantal Zweden dat Nerja bezoekt, vaak ook met de intentie om er een (vakantie)huis te kopen.

Wat betreft de verdeling qua Spanjaarden kwam 22 procent uit Andalusië, 10 procent uit Madrid en 10 procent uit zowel Catalonië als Baskenland.

Nerja Stadhuis Toerismebureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s