Gemeente zorgt voor verkeerschaos in Nerja

NERJA – De totaal ondoordachte en uitermate onbenullige planning qua wegwerkzaamheden van de gemeente Nerja resulteerde dinsdag 17 mei voor een enorme verkeerschaos in Nerja. Overal stond het verkeer vast wegens wegopbrekingen en bouwprojecten. Met als gevolg dat de lokale inwoners sluiproutes probeerden te nemen via wegen die daar niet op zijn berekend, toeristen die half in paniek in diezelfde binnenstraatjes verzeild raakten en verdwaalden; hetgeen overal opstoppingen en chaos veroorzaakte.

Het beleid van de gemeente Nerja qua uitvoering van renovatie- en vernieuwingen aan wegen is al jaren een punt van discussie, maar het huidige gemeentebestuur heeft kennelijk geen lering getrokken uit het verleden. Juist nu het toeristenseizoen op gang komt is besloten de Puente Viejo, de oude brug die toegang geeft tot onder meer Torrecilla, Playazo en het oude stadsdeel, af te sluiten. Een project wat al ruim anderhalf jaar geleden werd aangekondigd, maar nimmer werd uitgevoerd. In plaats van de wintermaanden werd daarbij in onnavolgbare logica gekozen voor de maand mei, waarin het toeristenseizoen op gang komt.

Juist nu de verkeersdruk op Nerja toeneemt is het werk aan de Puente Viejo begonnen, waardoor de Calle San Miguel (de weg langs het bureau van de Guardia Civil en de Mercadona-supermarkt) als enige verbindingsader volkomen dichtslibt. Voeg daar aan toe dat enkele af- en toevoerwegen van deze straat ook volledig zijn afgesloten wegen het aanbrengen van nieuwe bestratingen of rioleringswerkzaamheden en het recept tot algehele chaos is compleet. Daarnaast wordt er ook nog in andere straten in de binnenstad gewerkt én zijn er bouwprojecten gaande die het verkeer stagneren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s