Succesvolle Día del Pedal Frigiliana

FRIGILIANA – Het ‘witte’ bergdorp Frigiliana kende op maandag 1 mei de derde editie van zijn eigen Día del Pedal. Waar een dergelijk fietsevenement in Nerja is gekoppeld aan de Día de Andalucía, heeft het gemeentebestuur van Frigiliana gekozen voor een link met de Día Internacional de los Trabajadores, de dag van de arbeid op 1 mei.

De Día del Pedal in Frigiliana had als vertrekpunt het Parque de Andalucía, waarbij fietsers op allerlei soorten tweewielers rond het middaguur aanzetten voor een ronde door het dorp. Snelheid was daarbij van ondergeschikt belang, het bontgekleurde peloton trok in optocht en op fietsen die varieerden van racefietsen tot kleuterfietsen over een vooraf uitgestippeld parcours door de straten van het dorp.

Foto’s © Theo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s