Málaga CF troeft ook Sevilla af

MALAGA – Onder leiding van de nieuwe trainer Míchel lijkt Málaga CF aan het einde van dit voetbalseizoen weer enigszins op de semi-topclub die het de afgelopen seizoenen was. In het eigen stadion La Rosaleda werd de provinciale en altijd beladen derby tegen FC Sevilla met 4-2 gewonnen. Daarmee boekte Málaga de derde overwinning op rij en werden er van de afgelopen zes competitieduels liefst vijf winnend afgesloten.

Van het dit seizoen lang dreigende degradatiegevaar is dan ook inmiddels geen sprake meer. De Andalusische club is door de goede reeks aan resultaten (met onder meer een 2-0 zege op titelkandidaat FC Barcelona) opgeklommen tot de twaalfde plaats op de ranglijst en heeft zelfs een top-tien plaats in ‘La Liga’ in zicht.

Beide Andalusische clubs hielden elkaar maandagavond lang in evenwicht, al had het op de vierde plaats staande Sevilla wel een veldoverwicht. Die club nam dan ook na een half uur spelen het heft in handen via een treffer van Franco Vázquez: 0-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Acht minuten later tekende Pablo Fornals voor de gelijkmaker en de 1-1 ruststand.

Sandro Ramírez zette zes minuten na de hervatting de thuisclub zelfs op een 2-1 voorsprong. Ook dit keer kwam er snel een antwoord van de opponent: opnieuw Vázquez scoorde voor Sevilla en bracht daarmee zijn club weer langszij. Diego Llorente (77ste minuut) en Juankar (89ste minuut) zetten vervolgens het stadion La Rosaleda op zijn kop door de eindstand op 4-2 te bepalen.

malaga-fans-vreugde-verdriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s