Regendagen voorzien in en rond Nerja

NERJA – De druilerige neerslag die maandagmiddag het humeur van veel nieuw aangekomen (mei)vakantievierders verpeste, lijkt een voorbode te zijn van een aantal dagen met serieuze regenval in Nerja. Dit voorziet het Spaans meteorologisch instituut Aemet  (Agencia Estatal de Meteorología).

Tot en met donderdagmiddag heeft de zon nog de overhand, met dagtemperaturen van gemiddeld zo’n 21 graden Celsius. In de nacht van donderdag op vrijdag valt echter de eerste neerslag, met vrijdag als een heuse regendag en ook in het weekeinde serieuze kans op regen, zo wijzen de meest recente voorspellingen van het weerstation uit.

Het is nog maar de vraag wat hiervan terecht komt. Weersvoorspellingen in Nerja (microklimaat, statistisch bewezen meer dan 300 zonnige dagen per jaar) blijven ook de specialisten voor problemen stellen. De invloed van windstromen vanuit Afrika is altijd aanwezig, terwijl de kustplaats tevens wordt beschermd door de heuvels en bergen. Deze houden regenwolken vaak weg, terwijl ze de warmere luchtstromen als het ware opvangen en terugkaatsen over Nerja.

nerja20161023_01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s